fbpx

Блиндирани врати – колко струват и какво трябва да знаете, преди покупка?

Понастоящем блиндираните врати са почти стандарт. За да защитите вашата къща или апартамента си от крадци, си струва да помислите не само за входната врата. Трябва да се погрижите и за прозорците, вратата на балкона или терасата, както и за вратата на вашия гараж. Какво трябва да знаете, преди покупка, за да изберете най-правилния модел?

Блиндирани врати – сертификати, одобрения

Блиндираните врати ни служат да защитим дома или апартамента от крадци. Следователно, те трябва да са издръжливи и да имат редица защитни елементи, които не присъстват в обикновените врати. Истинската блиндирана врата трябва да има специални сертификати, одобрения и най-вече да бъде маркирана с клас, към който принадлежи.

Блиндираната врата, която има сертификат гарантира, че ще устои на крадец поне 20 минути. Всичко това благодарение на специфичната конструкция и система за сигурност. Не е задължително блиндираната врата да е много скъпа, за да е хубава и качествена. В това може да се убедите с нашите продукти.

Как изглежда една блиндирана врата?

Блиндираните врати дължат своята ефективност на конструкцията и мерките за сигурност. Тези видове врати са по-тежки от традиционните модели – теглото им варира. Разбира се, благодарение на конструкцията, отварянето и затварянето е лесно. Голямото им тегло се дължи на материала, от който са изработени. Скелетът на блиндираните врати обикновено е изработен от поцинкована стомана. Стоманеният лист, който покрива лицевата страна на вратата, обикновено е с дебелина от 1,5 до 2 мм. Вътре в рамката се поставят решетка от метални пръти, пружинести листове и всичко това е покрито с топлоизолационен слой, най-често това е минерална вата, полиуретанова пяна или полистирол.

Блиндираните врати обикновено нямат остъкляване, освен ако включват много малки прозорци, изработени от устойчиви материали. Рамката на вратата е здраво прикрепена към стената така, че никой да не може да направи опит да извади вратата с нея. За да маскирате блиндираната врата, можете да бъде в различни цветове, покрита с фурнир, имитиращ дърво или покрита с дървени панели. Блиндираните врати също имат най-малко две ключалки от С-клас, които са много трудни за отключване.

Как да разпознаете една добра блиндирана врата?

Една блиндирана врата трябва да е най-малко 2 метра висока и 90 см широка, и е добре да се отваря навън. Висококачествената рамка на вратата обикновено е подсилена с дебел метален лист, който е с дебелина най-малко 2 мм. Вътре вратата е пълна с решетки и пружинести метални листове, които ще започнат да се усукват и огъват, ако някой се опита да ги пробие. Добрите блиндирани врати, благодарение на използването на топлоизолационен материал, имат нисък коефициент на топлопреминаване, също така добре заглушават звуците. Струва си да обърнете внимание дали моделът, който разглеждате, има поне три болта против кражба в областта на пантите и капаците на пантите, които ги предпазват от разрязване или отваряне на вратата. Висококачествените блиндирани врати са оборудвани с няколко (поне две) ключалки против взлом от клас C. Някои модели имат специални сензори, разположени в ключалките, които са свързани към системата за аларма и наблюдение. В случай на опит за разбиване на ключалката, охраната се уведомява незабавно. На пазара има все повече модели блиндирани врати, които използват система за отваряне без ключ. Може да се влезе вътре в помещението с помощта код, магнитна карта или сканиране на пръстов отпечатък.

Монтаж на блиндирана врата

По-добре е да не монтирате сами блиндирана врата. Нека оставите тази работа на професионалистите, препоръчани от продавача. Благодарение на това ще бъдете сигурни, че вратата е добре монтирана и работи както трябва. Освен това, без да имате опит в монтирането на блиндирана врата, лесно можете да направите грешка и такава грешка може да струва скъпо – неправилно монтираната блиндирана врата най-често може да доведе до анулиране на гаранцията. Как се монтира блиндирана врата? Преди всичко, тя трябва да бъде правилно вградена в стената – металната рамка на вратата трябва да е прикрепена към стената с котви и след това зазидана. Правилно закотвената рамка ще гарантира, че крадецът няма да я изтръгне с вратата от стената. Допълнителна защитна функция ще бъде използването на метален праг, който ще попречи на крадеца да отвори вратата.

Коментари (55)

  1. Pingback: ivermectin 20 mg
  2. Pingback: acarbose capsule
  3. Pingback: robaxin iv
  4. Pingback: remeron for dogs
  5. Pingback: effexor max dose
  6. Pingback: diltiazem 180mg
  7. Pingback: septra bactrim
  8. Pingback: flagyl antacids

Коментарите са изключени

Add to cart