fbpx

Водоустойчиви врати за баня - какви врати да изберете?

Водоустойчивите врати за баня са един от компонентите на функционалното, безопасно и удобно използване на банята. Дизайнът им и видът трябва да определят декора и аранжировката на банята, така че изборът им трябва да се извърши още на етапа на проектиране на този интериор, преди да започнете ремонта и довършителни работи в апартамента.

Вратите на банята играят много важна роля – те ни гарантират уединение, спокойствие и тишина по време на ежедневните хигиенни дейности, но и по време на вечерната релаксация и почивка. В допълнение, при баните, те също имат функционално и естетическо значение.

Водоустойчива врата за баня – стандарти

За банята най-често се използва врата без стъкло, въпреки че това не е формално изискване. Трябва обаче да не забравяме, че дограмата за врата да отговаря на стандартите за безопасност, особено по отношение на вентилацията на помещението. За вашия комфорт, следва също така да проверите дали техният начин на отваряне няма да бъде проблемен. При проектирането на баня, струва си да се погрижите за ключалка, която ще даде усещане за личен комфорт на ползващите това помещение.

При изборът на водоустойчива врата за баня трябва да имате предвид следните аспекти:

  1. вратата на банята трябва да се отваря навън;
  2. тя трябва да е не по-малко от 0,8 м широка и 2 м висока по отношение на рамката;
  3. Вратата трябва да е водоустойчива, за да не се раздува от влагата и да отговаря на всички стандарти..

Ако в банята има прозорец, ще бъде достатъчна врата с едно крило. От друга страна, в бани без прозорци, където би било добре да се погрижите за осветлението. На пазара има различни варианти на врати.

След като се погрижите за формалните въпроси, можете да започнете да обмисляте стила на водоустойчивата врата, който трябва да съответства както на банята, така и на коридора. Правилно подбраните врати повишават безопасността и комфорта при използване на банята. Струва си да изберете модел, който хармонично ще се впише в интериора на банята. Комбинацията от функционални и естетически функции е друго предимство на добре подбраната дограма.

Ние предлагаме трите най-разпространени и търсени варианта, врата в бял цвят, врата венге и врата златен дъб. С висококачествено покритие, което е напълно реалистично с дървената шарка и много здраво и издръжливо.

Водоустойчиви врати за баня – примерни аранжировки

Освен практичността на водоустойчивите врати за баня, естетиката също има значение, тъй като една врата за баня е визуализация на това, какво може да очакват ползващите докато са вътре в банята. Крилата не само трябва да се сливат хармонично с декора, съгласуван с другите елементи на оборудването, но също така те често сливат две зони с напълно различно предназначение (например баня и антре, спалня или хол). Следователно цветовете на вратите за баня ще бъдат важен фактор. Какъв цвят да изберете?

  1. Врати за баня имитиращи дърво – безвременна красота – вратите в цвят естествено дърво винаги са модерни и изглеждат добре. Най-новата тенденция – с цвят на венге и златен дъб.
  2. Баня с бяла водоустойчива врата – белият цвят се е превърнал в част от аранжировката на много бани на българите. Той може да се комбинира с различни цветове, но при вратите, добро решение е мултиплицирането на този цвят върху дограмата. Белите врати са елегантни.
  3. Алуминиева врата за баня – Водоустойчивата врата за баня от алуминий е може би най-добрия избор. Здрава, лека и стилна. Предлаганите от нас алуминиеви водоустойчиви врати за баня са перфектния избор и на много добра цена.

Водоустойчивите врати за баня са не само ефективна бариера, която защитава ползващите на банята, но и предпазва от домашните шумове. Също така е гаранция за безопасност, подходяща вентилация и декорация. Нашите модели отговарят за правилното отвеждане на влагата и представляват хармонична връзка между помещенията. Така, че си струва да обмислите внимателно покупката на водоустойчива врата за вашата баня и да я планирате още на етапа на създаване на проекта.

Add to cart